Computer Futures Science Engineering Course Set 3

 




1. Which of the following is a type of DBMS software?







ANSWER= (B)MySQL
Explain:-

 

2. Which of the following Microsoft Access Database Not an object type? 







ANSWER= (B) Workbook
Explain:-

 

3. The complete picture of the data stored in the database ------ They say ?







ANSWER= (B) Schema
Explain:-

 

4. A subset of characters in a data field is called -------?







ANSWER= (A) Types 2nd options
Explain:-

 

5. Data are grouped together for storage To do is called -----------.







ANSWER= (A) Record
Explain:-

 

6. Which of the following term database structure Database instance that DBMS does not describe many files Link data to database schema?







ANSWER= (B) Structural
Explain:-

 

7. that feature ........ which only fixed the database Permission to access edit records in database







ANSWER= (C) Query
Explain:-

 

8. Macro sets the value of each attribute .........







ANSWER= (A) domain
Explain:-

 

9. Primary 'Key' should have ………….







ANSWER= (C) Both 2 and 3
Explain:- Unique and not null near primary 'key' Should be

 

10. The logical design of a database is called …….







ANSWER= (C) database schema
Explain:- Logical design of database The database is called schema.

एक टिप्पणी भेजें

0 टिप्पणियाँ